Dogi poza u seksu – Zašto je popularna i kako sve možete da je izvedete

Dogi poza

Dogi poza je poza u seksu u kojoj aktivni partner stoji ili kleči iza svog pasivnog partnera. Klasični dogi je kada devojka ili žena (ako je nekome draže, može da zamisli i muškarca, pošto mi nismo toliko „moderni“) zauzme položaj tako da joj ruke budu položene ispred, a kolena su joj savijena. Ali promene se mogu napraviti kako bi vama i vašem partneru bilo prijatnije.

Kako dogi poza funkcioniše?

Osnovni položaj „psećeg stila“ je da žena kleči „na sve četiri“ kao što smo malopre opisali. Zatim, muškarac dolazi iza nje i stavlja svoj penis u vaginu ili anus. Nekim ljudima može biti potrebno malo prilagođavanja da bi pronašli najudobniji položaj.

Umesto da zauzme položaj na kolenima i sa rukama ispred sebe na krevetu ili podu, žena takođe može da sagne nad komadom nameštaja. Imajte na umu da za najveću udobnost, nameštaj treba da bude na pravoj visini za oba partnera, a pogotovo se to odnosi na muškarca.

Druga varijacija ove poze je da žena legne ravno na stomak. Stavljanje jastuka ispod kukova u ovom položaju ponekad može stvoriti ugodniji ugao.

Stajanje je još jedna varijacija položaja u kojoj dogi poza može da se izvede. Žena će stajati i lagano se saviti, držeći se za zid za ili neki drugi predmet. Ovo je najlakše izvodljivo kada su oba partnera slične visine.

Mitovi o dogi pozi

  • Ona je samo za vaginalni seks

Dogi poza može da se primeni i kod vaginalnog i kod analnog seksa.

  • Dogi poza nije dovoljno intmna

Neki ljudi kažu da ova poza u seksu nije intimana, jer ne mogu da vide lice svog partnera. Međutim, stručnjaci za seks imaju predloge kako bi je učinili intimnijom.

Razmotrite neke od ovih saveta:

  • Neka muškarac obavije ruke oko tela svoje izabranice.
  • Postavite ogledalo ispred vas kako biste mogli da gledate lice svog partnera u ogledalu.
  • Lezite ravno na krevet radi boljeg kontakta kože na kožu.

Kako bezbedno isprobati dogi stil?

Seksolozi kažu da ostanite pozitivni i otvorenog uma kada razgovarate sa svojim partnerom o isprobavanju novih seksualnih poza. Usredsredite se na aspekte svog seksualnog života u kojima obostrano uživate, a zatim razgovarajte o tome zašto biste želeli da isprobate novu pozu.

Ključno je osigurati da se svaki partner oseća ugodno i poštovano tokom seksa (osim ako neko ima drugačije fetiše). Počnite pozitivno i radoznalo i navedite neka pravila da bi obezbedili sigurnost, udobnost i zadovoljstvo dok isprobavate novu pozu.

Stručnjaci takođe preporučuju da odvojite određeno vreme za razgovor. Uverite se da je vaš partner spreman i voljan da zajedno ostvarite nove fantazije. Dajte mu/joj vremena da razmisli o tome i prihvati predlog.

Dogi poza i mogući rizici

Dogi poza u seksu je laka pozicija za balansiranje između anusa i vagine. Međutim, važno je zapamtiti da zamenite kondome kako biste izbegli širenje bakterija iz anusa u vaginu. Ovo može izazvati infekciju urinarnog trakta ili gljivičnu infekciju.

Prelomi penisa su retka povreda. Međutim, dogi stil je druga najčešća poza koja će ga izazvati. Dakle, najbolje je da se krećete polako i osigurate da se svaki partner oseća komforno tokom seksa.

Ako vam je neprijatno u ovoj pozi, pokušajte da stavite jastuk ispod kolena ili laktova. Takođe, možete da se držite za uzglavlje ili zadnji deo kauča za podršku.

Da li ti je članak bio koristan?

Tags:
PODELI ČLANAK

Dobijaj najnovije članke na mail

Pridruži se našem email servisu sa preko 5000 pretplatnika

Povezani članci