Search
Close this search box.

Molitva protiv straha – Molitva Svetog Nikolaja Žičkog

Molitva protiv straha

Molitva protiv straha za sve vernike predstavlja moćno sredstvo u brobi sa svakodnevnim problemima koje nosi život. Bilo koji strah da imate, izgovaranjem ove molitve može da se smanji ili da nestane (ukoliko čvrsto verujete).

Ako ništa drugo, onda svakako ništa ne gubite ako pokušate da i na ovaj način savladate svoj strah ili strahove.

Molitva protiv straha Svetog Nikolaja Žičkog

Spasi me Bože moj, od straha koji me ponižava i sramoti kao Tvoje stvorenje. Neka me ne uplaši ni dan ni noć; jer Tvoj je dan i Tvoja je noć. Neka me ne uplaši ni gora ni voda; jer gore si Ti sazdao i vodama si Ti postavio međe. Neka me ne uplaši ni zver iz gore, ni zver iz vode; jer sve su zveri Tvoje Gospode. Neka me ne uplaši ni san u noći, ni priviđenje na danu; jer Angel Tvoj stoji mi s desne strane. Neka me ne uplaši ni nevidljivi protivnik Tvoj, Bože večni; jer Ti si ga pobedio krstom Tvojim časnim. I smrt neka me ne uplaši, Hriste moj svesilni, jer Ti si smrt smrću poprao, i vaskrsenjem ceo svet kao sedmostrukom svetlošću obasjao.

Strah me prati kao senka. U podne senka od drveta se gubi. Kad se sunce digne visoko iznad svih predmeta na zemlji, onda se senka gubi. Kad je sunce na svome istoku ili zapadu, niže od visokih planina, tada su senke najduže.

I Ti, Gospode moj, kad si niži vidu mome od ma kakvih visina zemaljskih, senke se kupe oko mene, duge i mračne i plaše srce moje. A kad Te sagledam uzvišena iznad svih visina, senke se gube i strah me ostavlja.

O, Sveci Božji, uznesite molitve vaše za mene grešnog, da se spasem od straha bezumnoga.

Angele Božji, milostivi molitveniče, stavi mnogo tamjana u zlatnu kadilnicu Tvoju, i okadi molitve za sve bogobojažljive, i za mene grešnog.

Slava Onome koji sedi na večnom prestolu slave, slava mu navek. Amin!

Da li ti je članak bio koristan?

Tags:
PODELI ČLANAK

Dobijaj najnovije članke na mail

Pridruži se našem email servisu sa preko 5000 pretplatnika

Povezani članci

Šta je glaukom?

Glaukom je ozbiljno stanje oka koje može dovesti do trajnog oštećenja vida. Ova bolest se karakteriše

Pročitaj