Search
Close this search box.

Ženske naočare za sunce – Predstavljamo vam najaktuelnije modele ženskih naočara za sunce

Ženske naočare za sunce

Ženske naočare za sunce su ovih dana izuzetno aktuelna tema. Ne samo da smo nedavno objavili tekst o naočarima za sunce koje su popularne kod muškaraca, nego smo trenutno i u “špicu” turističke sezone.

Da se dame ne bi osetile zapostavljeno, ali i da bi bile spremne za ovo leto, rešili smo da vam predstavimo par veoma popularnih modela naočara za sunce.

Kada vidite nekoga ko ima stila i osećaj za modu i lepo oblačenje, njegove/njene naočare za sunce su često prvo što primetite. Dobre naočare mogu dodati sjaj svemu što nosite i napraviti ključnu razliku između prosečnog i modernog.

Bez obzira da li više volite šik modele koji asociraju na sredinu prošlog veka, vanvremenski aviator, mačkaste naočare ili okvire velikih dimenzija, najnoviji modeli ženskih naočara za sunce nude beskrajne mogućnosti, kako da zaštitite svoje oči, zako i da dodate lični pečat vašim odevnim kombinacijama.

Obradujte sebe novim naočarama za sunce ovog proleće ili leta, a mi ćemo se potruditi da vam možda malo olakšamo (ili otežamo) izbor.

Zato ostanite sa nama i pogledajte koje su ženske naočare za sunce hit u 2022 godini.

Evo nekoliko modela koji se izdvajaju i koji su trenutno veoma popularni.

Naočare za sunce sa velikim okvirima – inspirisane modelima iz 70-tih godina

Sedamdesete su decenija koja nikada ne izlazi iz mode i to se svakako odnosi na trendove naočara za sunce. Predimenzionirani okviri ove decenije su stilski popularni i danas.

Postoji mnogo ženstvenih stilova koje možete izabrati kada je u pitanju ovaj trend. Kao i uvek, ženstveni stil je prisutan u svakoj sezoni, a ovaj put je to okvir u obliku leptira. Snažan “debeljuškasti okvir”, omekšava lice i predstavlja odličan način da skrenete pažnju.

Stilski savet…

Potražite zaobljene okvire u neutralnoj metalik boji ili svetlih boja za par sunčanih naočara kojima ćete se vraćati iz godine u godinu.

Naočare za sunce sa belim okvirima

Ženske naočare za sunce

Još od davne 1955. godine kada je Grejs Keli skliznula u svoju stolicu na plaži pored Kerija Granta na francuskoj rivijeri u filmu „Uhvatiti lopova“, beli okviri sa tamnim staklima su postali oličenje za šik naočare u letnjim danima.

Dok mnogi od nas belu odeću i modne dodatke povezuju sa letom, bele naočare za sunce su takođe idealane za nošenje tokom cele godine.

Okviri svetlih boja pomažu da ulepšate svoj izgled čak i u najtmurnijim danima. Obratite pažnju na modele sa debljim okvirima i tamnijim staklima, da bi ste postigli smeliji izgled.

Naočare klasičnog oblika

Kada su u pitanju trendovi naočara za sunce, postoje okviri koji nikada ne izlaze iz mode i koji će odgovarati gotovo svakom obliku lica.

Klasične ženske naočare za sunce se često smatraju najboljim izborom za ulaganje upravo iz tog razloga.

Otkako je Džejms Din prvi put nosio Ray-Ban “Wayfarer” 1955. godine u filmu “Buntovnik bez razloga”, ovaj klasični oblik naočara postao je sinonim za bezbrižnu hladnoću.

Dostupan je u tri različite širine, i može da se prilagodi svakoj veličini lica, a ram takođe dolazi u raznim bojama.

Pokušajte da ih kombinujete  sa svojom najboljom majicom sa v-izrezom, farmerkama i blejzerom, za bezvremenski, elegantan izgled.

Savet za stil…

Ako tražite zaista bezvremenski par naočara koji može da se nosi tokom cele godine, probajte model sa ramom od kornjačevine sa zelenim staklima. Mnogi brendovi su od tada kopirali kultni model, tako da imate veliki izbor kod odabira.

Mačkaste naočare za sunce

Ženske naočare za sunce

Zbog klasičnog oblika okvira, ovaj model pristaje skoro svakom obliku lica. Mačkaste naočare su oduvek bile popularene među damama širom sveta. One donose glamur zlatne ere Holivuda.

Dolaze u svim klasičnim tonovima: kornjačevina, crna, crvena i plava. Zbog svog “vintage” izgleda, malo je verovatno da će u skorije vreme izaći iz mode.

Savet za stil…

Razmislite o tome koliko je širok okvir kada kupujete ovakav par naočara za sunce. Krilata ivica često može učiniti da okviri izgledaju širi, ali bi trebalo da budu otprilike iste širine kao i vaše lice ili samo malo veći.

Aviator model

Ženske naočare za sunce

Lista za ženske naočare za sunce bez legendarnog “aviator” modela ne bi bila ni potpuna. Aviator naočare za sunce sa svojim prepoznatljivim staklom u obliku suze, nevidljivim okvirima i jastučićima za nos i dalje su popularne, kao i kada su dizajnirane za pilote tokom Drugog svetskog rata.

Bezvremenski trend predstavlja uvek dobar izbor kada je u pitanju traženje popularnih naočara za sunce. Iako su prvobitno razvijene početkom 20. veka da pomognu pilotima da zaštite svoje oči i da se bore protiv odbljesaka svetla, od tada su postale kultne i trajno popularne sve do danas. A zbog svog statusa, postoji mnogo opcija dostupnih po vrlo povoljnoj ceni.

One i dalje rade ono za šta su prvobitno bili dizajnirane. Lagane su, komforne, pravljene od izdržljivih i kvalitetnih materijala (ako je reč o Ray-Ban modelima). Sve više ih ima koje su prilagođene damama, jer izbacuju ružičasta i narandžasta stakla.

Da li ti je članak bio koristan?

Tags:
PODELI ČLANAK

Dobijaj najnovije članke na mail

Pridruži se našem email servisu sa preko 5000 pretplatnika

Povezani članci

Šta je glaukom?

Glaukom je ozbiljno stanje oka koje može dovesti do trajnog oštećenja vida. Ova bolest se karakteriše

Pročitaj